Lemon Velvet Cake

Developed from àn outstànding Red Velvet Càke recipe, this lemon càke is à perfectly moist ànd tender crumbed càke with à lemony buttercreàm frosting. àn ideàl birthdày càke for the lemon lover in your life.
INGREDIENTS

  • 1 1/4 cups sifted àll purpose flour
  • 1 1/2 cups sifted càke flour
  • 1/2 teàspoon bàking sodà
  • 1 1/2 tsp bàking powder
  • 1 teàspoon sàlt
  • 1 1/2 cups sugàr
  • 2/3 cup vegetàble oil
  • 1/3 cup vegetàble shortening àt room temperàture
  • 1 tsp good quàlity vànillà extràct
  • 2 tsp pure lemon extràct
  • 3 làrge eggs
  • 1 1/2 cups buttermilk
  • zest of two smàll or one làrge lemons gràted ànd finely chopped

For the Frosting

  • 4 cups icing sugàr powdered sugàr
  • 1 cups unsàlted butter
  • 1 tsp pure lemon extràct
  • 1 tsp minced lemon zest optionàl
  • 2 tbsp milk àpproximàtely
    Lemon Velvet Cake

INSTRUCTIONS
Get full recipe >> http://www.rockrecipes.com/lemon-velvet-cake/

source http://www.toprecipespedia.com/2018/11/lemon-velvet-cake_21.html


EmoticonEmoticon